Waarom ooglaser?

U zoekt een veilige en comfortabele oplossing om te zien zonder bril of lenzen?

Een bril of lenzen zijn niet altijd een pretje. Het kan u hinderen tijdens uw dagelijkse activiteiten. Op lange termijn hangt er ook een stevig prijskaartje aan vast. Wij kunnen u een efficiënt alternatief aanbieden: uw ogen laseren.

Ogen laseren doet dr. Vincke  in het Laser Refractie Centrum (LRC) in Sint-Martens-Latem. Om te weten of u in aanmerking komt, kan u terecht in onze praktijk in De Pinte. Het vooronderzoek en de laser behandeling gebeuren steeds door dr. Vincke.

 

ogen laseren

Ogen laseren : kom ik in aanmerking ?

U wil goed zien zonder bril of lenzen?

Ogen laseren kan :

  • vanaf 18 jaar
  • wanneer u met uw bril of lenzen een goed zicht hebt
  • wanneer de sterkte van uw bril of lenzen stabiel is sinds minstens een jaar.

Ogen laseren kan niet:

  • wanneer u enkel een leesbril draagt.
  • bij een ziekte van het hoornvlies.
  • wanneer u behandeld wordt met cortisone.
  • bij herpes of een andere ernstige oogontsteking.

In dat geval kan de oogarts onderzoeken of implantlenzen een goed alternatief zijn.

Maak een afspraak voor een vooronderzoek

Vaak gestelde vragen

Waarom een ooglaser?

Patiënten met bijziendheid, verziendheid of astigmatisme (en soms met presbyopie) kunnen dankzij de ooglaser goed zien zonder bril of contactlenzen.

Wat doet de ooglaser?

De laser past de vorm van het hoornvlies waardoor het zicht weer scherp wordt. Door middel van laserpulsen wordt met grote precisie hoornvliesweefsel weggenomen om op die manier de refractieafwijking te corrigeren.

Kom ik in aanmerking voor een behandeling?

De behandeling is mogelijk voor patiënten vanaf 18 jaar met een stabiele oogsterkte. Als algemene voorwaarde geldt dat u goed ziet met een bril of lenzen waarvan de sterkte minstens 1 jaar niet meer veranderde. Om zeker te weten of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling, kan u een afspraak maken in onze praktijk in De Pinte voor een grondig vooronderzoek.

Wie komt niet in aanmerking?

Bij sommige patiënten is een laseringreep niet de beste oplossing. Een laseringreep is bijvoorbeeld niet aangewezen voor wie enkel een leesbril draagt, wie onder behandeling is met cortisone, een aandoening van het hoornvlies heeft (keratoconus) of in het verleden last had van herpes of ernstige virale oogontstekingen. In dit geval kan de oogarts onderzoeken of implantlenzen een goed alternatief zijn.

Waar gebeurt de laseringreep?

Dr. Vincke voert de laserbehandelingen ambulant uit in het Laser Refractie Centrum (LRC) in Sint-Martens-Latem bij Gent.

Hoe lang duurt de laseringreep ?

Uw bezoek aan het LRC duurt ongeveer anderhalf uur. Dr. Vincke wordt bijgestaan door verpleegkundigen die u voorbereiden op de ingreep terwijl hij de laser in gereedheid brengt. De laseringreep zelf duurt slechts enkele minuten. Na een korte rustpauze, mag u meteen naar huis.

Wanneer heb ik resultaat na de behandeling?

24u na de behandeling heeft bijna elke patiënt een goed zicht. Naargelang het type laserbehandeling kan het optimale resultaat soms enkele dagen tot weken op zich laten wachten.

Hoe lang ben ik ‘uit circulatie’?

Het werkverlet beperkt zich bij de meeste patiënten tot twee dagen: de dag van de ingreep en de dag nadien waarop de postoperatieve controle plaatsvindt.

Moet ik iets doen voor de behandeling?

U mag gedurende 1 week voor de behandeling en het vooronderzoek geen lenzen dragen.
De oogarts zal u oogdruppels voorschrijven die u enkele dagen voor de ingreep moet indruppelen.
U moet niet nuchter zijn. Wij raden aan een lichte maaltijd te gebruiken voor u naar het LRC komt.

Moet ik iets doen na de behandeling?

U mag meteen na de ingreep naar huis. In de eerste uren na de behandeling is het mogelijk dat u een prikkend of branderig gevoel ervaart. Best neemt u gewoon enkele uren rust. Het is heel belangrijk dat u niet in het oog wrijft. U krijgt daarom een beschermbril.
Tijdens de eerste week na de behandeling mag u geen water in uw ogen krijgen en moet u stoffige omgevingen vermijden (bv. bouwwerf).
U mag tot een maand na de behandeling niet in uw ogen wrijven, geen oogmake-up gebruiken, niet zwemmen en geen contactsporten beoefenen.

Is de behandeling veilig?

Complicaties na een ooglaserbehandeling zijn zeer zeldzaam. U wordt behandeld door een ervaren chirurg in een lasercentrum uitgerust met de recentste hoogtechnologische apparatuur. Dr. Vincke voert een grondig vooronderzoek uit om een verhoogd risico uit te sluiten en de meest geschikte behandeling te adviseren.

Apparaat om ogen te laseren

Prijs laserbehandeling

Type Prijs
FEMTOLASIK met Z8 vanaf 1750 euro per oog
PRK vanaf 1000 euro per oog
Customised LASEK of EPILASIK vanaf 1300 euro per oog
STREAMLIGHT vanaf 1400 euro per oog

Vooronderzoek

U kan telefonisch of online een afspraak maken voor een consultatie. Gelieve aan te geven of u reeds gekend bent als patiënt bij dr. Vincke of niet.

Voor een dringende afspraak kan u telefoneren naar het secretariaat van de Oogkliniek De Pinte op 09 220 20 02.

Ik ben nog geen patiënt bij Oogartsen De Pinte

Ik wil een afspraak voor algemene controle, bril of contactlenzen, wegens slecht zicht of (vermoeden van) oogziekte.

Ik ben reeds patiënt bij de Oogartsen De Pinte

Ik wil een afspraak voor controle of opvolging, bril of contactlenzen, wegens slecht zicht of (vermoeden van) oogziekte.

Maak een afspraak

 

Ogen laseren:

Ik wil een vooronderzoek .

Afhankelijk van de resultaten van het vooronderzoek kan dr. Vincke u Femto Lasik, Streamlight, Lenticulaire extractie (SMILE of CLEAR) of ICL implantlenzen adviseren.
Gelieve geen zachte contactlenzen te dragen gedurende minstens 1 week voor u naar het vooronderzoek komt. Harde contactlenzen dient u 3 weken op voorhand uit te laten.